Lyst på noe forfriskende og godt? Da er hjemmelagde ispinner med mango perfekt! Disse lages kun med frukt, og inneholder vitamin C. Perfekt i sommervarmen.

Visste du at mango er en av verdens mest populære frukter? Den stammer fra India, men dyrkes i dag i subtropiske områder over hele verden, som Peru, Brasil, Karibien, Vest-Afrika og Israel. Mangoen kommer også i flere varianter enn den vi er vant med å se på matbutikken i Norge. Kanskje du har prøvd den litt søtere pakistanske mangoen? Mango har, som nevnt, et høyt innhold av antioksidanten vitamin C. Du får også i deg B-vitaminet folat og kostfiber om du spiser denne smakfulle frukten. Hvis du har kjøpt en umoden mango kan du legge den i romtemperatur for å fremskynde modningen. Det anbefales ikke å oppbevare mango i kjøleskapet.

Se denne filmen fra Bama om du er usikker på hvordan du skal kutte mango!

Hjemmelagde ispinner med mango

Ingredienser:

  • 2 spisemodne mangoer
  • 1 boks lett kokosmelk
  • 1 lime

Fremgangsmåte

Del mangoene i to og kast steinen. Ha mangokjøtt (uten skall), kokosmelk og saften av en lime i en blender og kjør til en smoothie. Ha så smoothien over i ispinne-former og frys i minst 8 timer, gjerne over natta. Kos deg!

Er du glad i mango? Da må du prøve denne oppskriften på hjemmelagde fruktruller!