Ofte stilte spørsmål

Lurer du på noe? Sjekk om du finner svaret her! Har du flere spørsmål så kontakt oss gjerne via e-post i kontaktskjema under.

Hva skiller Spis, Tren, Tenk fra andre kurs?

Svaret er enkelt: Psykologidelen.

«Alle» vet at vi bør spise sunt og trene, men vi trenger verktøy for å sette det ut i praksis. Det får du hos oss. I motsetning til andre kurs, så har vi ikke et ensidig fokus på slanking og vekt. Hos oss bestemmer du dine egne mål og vi jobber med smarte og positive målsetninger.

Har dere mulighet for delbetaling?

Ja, du kan velge den betalingsløsningen som passer deg gjennom Klarna når du bestiller våre tjenester.

Hvor mye koster det?

Du finner priser for alle våre tjenester i nettbutikken. Klikk her for å komme til nettbutikken.

Spis, Tren, Tenk-kurset som varer i 12 uker koster 3490,- og vi har mulighet for delbetaling.

Hvor lenge varer det?

Du finner informasjon om alle kurs og tjenester i nettbutikken vår. Klikk her for å komme til nettbutikken.

Spis, Tren, Tenk grunnkurse varer i 12 uker, og du får tilgang til materiell i 3 måneder etter kursslutt.

Kurset i intuitivt spisemønster varer i 8 uker, og du får tilgang til materiell i 3 måneder etter kursslutt.

Må jeg ha på webkamera?

Du velger selv om du vil ha på webkamera under direktesendte webinarer. Du kan være anonym eller delta med webkamera og/eller i chat.

Hvem er kursholderne?

Alle kursledere i Spis, Tren, Tenk har utdanning innen sine fagfelt – her møter du ingen ufaglærte coacher eller influensere. Til sammen har vi bred kunnskap og erfaring. Vi har en helhetlig tilnærming og brenner for god helse!

Bevegelsesglede: Melissa har en bachelorgrad i folkehelsearbeid, og master i helse og fysisk aktivitet fra Norges Idrettshøyskole og Foro Italico i Roma (tilsvarer idrettsivtenskap). Hun har også studert friluftsliv og trives ute i naturen, med både tursko, ski eller skøyter under beina.

Matglede: Maria har en bachelorgrad i samfunnsernæring og erfaring som kursleder, veileder og foredragsholder. Hun har også studert foto og tatt kurs i sosiale medier. Du finner henne gjerne på kjøkkenet hvor hun stadig eksperimenterer med nye oppskrifter.

Hverdagsglede: Helena har en mastergrad i klinisk psykologi. Hun har blant annet holdt foredrag for Sunn idrett og på treningshelg på Geilo. Helenas digresjoner er et fast innslag på webinar og foredrag, og hun greier gjerne ut om vår fantastiske hjerne, mindfulness og hva en deilig bit sjokolade kan gjøre for vår velvære.

Hvilket kurs passer for meg?

Spis, Tren, Tenk grunnkurs er et 12-ukers kurs for en positiv livsstilsendring. Det passer for deg som ønsker å endre vaner uten et ensidig fokus på slanking, med god støtte fra kursholdere som har kompetanse på både ernæring, fysisk aktivitet og psykologi. Ønsker du å få inn varige endringer, gode vaner, mat- og bevegelsesglede, samt å lære om ernæring, trening og psykologi?

Da er STT grunnkurs kurset for deg!

Vi anbefaler å ta STT-grunnkurs først, for så å bygge på med Intuitivt kosthold etterpå. Det er også mulig å ta Intuitivt kosthold uten STT-grunnkurs, men grunnkurset gir deg et enda bedre utgangspunkt.

Intuitivt kosthold med STT er et 8 ukers kurs i intuitive eating og mindfulness. Det passer for deg som ønsker å få et bedre forhold til mat og kropp. Kurset har like mye fokus på psykologi som på ernæring. Vil du lære mer om kosthold, ernæring, intuitivt spisemønster og mindful eating? Er du lei av dietter, slankekurer og kaloritelleing?

Da er Intuitivt kosthold med STT kurset for deg!

Vi tilbyr også oppfølgingskurs til alle som har fullført kurs hos oss. Det er for deg som virkelig vil investere i din egen helse. Vi møtes til webinar med ernæringsrådgiver Maria en gang i uken, og heier på hverandre i en eksklusiv Facebookgruppe.

Går jeg ned i vekt på deres kurs?

Det kan hende du går ned i vekt etter å ha meldt deg på et av våre kurs. Det kan også hende at du setter deg en helt annen målsetning etter å ha mottatt kursmateriellet og deltatt på første webinar. Vår erfaring er at mange ønsker å gå bort i fra fokuset på vekt og kropp, og heller fokusere på å få inn gode vaner og alt vi ønsker å gjøre #MerAv!

Vi tilbyr ikke slankekurs, men livsstilskurs. Fokuset er på helse, og vekt er bare et av flere aspekter ved din helse. Når dette er sagt: ønsker du å ha som mål å gå opp eller ned i vekt, så er dette så klart opp til deg.

Det at vi ikke legger hovedfokuset på slanking gjør at kurset også passer for deg som ønsker å jobbe for bedre helse gjennom godt kosthold, god aktivitet og gode tanker – uavhengig av om du ønsker å endre vekten din.

Jeg har en sykdom/skade

Jeg har en sykdom/skade – kan jeg bli med på kurs?

Det går helt fint å delta på våre kurs om du har en sykdom eller skade. Vi gir ikke ut et fastsatt treningsprogram eller en spesifikk diett du må følge. Her er det individuelle målsetninger som gjelder. Om du går til behandling anbefaler vi at du informerer din lege/behandler om kurset. Ved mange ulike tilstander vil en livsstilsendring kunne ha en positiv effekt!

Husk likevel at dette er et kurs, ikke et behandlingstilbud. Vi kan ikke behandle sykdom, men vi heier på deg i arbeidet med en positiv livsstilsendring.

Jeg har/har hatt en spiseforstyrrelse

Jeg har/har hatt en spiseforstyrrelse – kan jeg bli med på kurs?

Flere av våre deltakere har opplevd å ha et vanskelig forhold til mat, trening og kropp. Dette er noe vi prater mye om på webinarer, og som du får lesestoff om og verktøy til å jobbe med. Vi som er kursledere har selv opplevd at det er mulig å jobbe seg bort fra et anstrengt forhold til mat, og oppleve ekte matglede! Dette er et av hovedmålene med våre kurs, og mange deltakere har noe lignende som personlig målsetning.

Husk likevel at dette er et kurs, ikke et behandlingstilbud. Vi kan ikke behandle en spiseforstyrrelse, men vi heier på deg i arbeidet med en positiv livsstilsendring. Er du usikker på om kurset passer for deg, så send oss gjerne en e-post. Vi svarer så godt vi kan på det du måtte lure på. Er du under behandling anbefaler vi at du informerer din lege/psykolog/behandler om kurset.

Dersom du først og fremst ønsker å jobbe med ditt forhold til mat, kosthold og kropp så anbefaler vi kurset i intuitivt kosthold.

Kurset kan inneholde triggere i og med at vi fokuserer på kosthold, mat og følelser. Hos oss er det ikke et restriktivt syn på kosthold og vi oppmuntrer ikke til kaloritelling og lignende. Vi jobber blant annet med en metode som kalles intuitivt spisemønster, og kombinerer kunnskap om ernæring og mat med kunnskap om psykologi og mental helse. Vi har tidligere hatt deltakere som har gått i terapi eller mottatt behandling for spiseforstyrrelser parallelt med kurset.

Til helsepersonell

Spis, Tren, Tenk er et kunnskapsbasert livsstilskurs med fokus på kosthold, trening og mental helse. Vi som står bak har alle offentlig godkjent utdanning innen våre fagfelt (samfunnsernæring, klinisk psykologi, fysisk aktivitet og folkehelse). Kurset er basert på forskning og erfaring, og vi forholder oss til offentlige retningslinjer og anbefalinger.

Etter å ha holdt STT-kurs i et år, med over 200 deltakere, så vi et behov for et eget kurs innen kosthold. Derfor utviklet vi i 2020 et kurs som bygger på intuitive eating og HAES, hvor hovedfokuset ligger på å få et avslappet forhold til mat og kropp. Deltakerne får kunnskapsbasert informasjon om kosthold, hvor de norske kostrådene ligger til grunn. Det er også et stort fokus på mental helse, og vi går gjennom temaer som f.eks. overspising.

Grunnkurset går over 12 uker, mens kurset i intuitivt kosthold går over 8 uker. Deltakerne får tilgang til webinarer (foredrag på nett og nettmøter), lesestoff, øvelser og verktøy samt oppskrifter og treningstips. Temaer vi gjennomgår er blant annet målsetninger, mestringsstrategier, tankefeller, motivasjon, viljestyrke, følelser, stressmestring, søvn, tallerkenmodellen, måltidsrytme, kostholdsråd, mindfullness, helseeffekter av fysisk aktivitet mm. Kursene inneholder elementer fra kognitiv terapi, positiv psykologi og emosjonsfokusert terapi. Etter fullført kurs tilbyr vi oppfølging.

Våre kurs er ikke tradisjonelle slankekurs. Fokuset ligger på gode vaner og varige endringer – små grep, stor forskjell. Dette er i tråd med forskning og offentlige anbefalinger. Deltakerne setter sine personlige mål for de 12 ukene, og vektnedgang kan være et av de målene. Vi fokuserer på positive målsetninger som å spise mer grønnsaker, prioritere god søvn, stressmestring og å komme i gang med fysisk aktivitet. Kurset passer for pasienter/klienter som er motiverte for en livsstilsendring.

Vi har hatt kursdeltakere med ulike sykdommer, allergier og skader uten at det har vært problematisk. Noen deltakere har gått til annen behandling hos lege eller psykolog parallelt med kurset, og hatt stor nytte av det. Vi har også hatt kursdeltakere med spiseforstyrrelser. Her er det viktig å understreke at dette er et kurs, og at det ikke kan erstatte behandling. Opplever vi at en kursdeltaker trenger mer oppfølging enn vi kan tilby, så oppfordrer vi til å oppsøke fastlege, psykisk helse i kommunen eller Spiseforstyrrelsesforeningen.

Kurset tilbys av STT Helse AS.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne via e-post.

4 + 9 =

 

Meld deg på kurs

Vi har fullstendig troen på at du kan komme i mål, så da er bare spørsmålet… har du?