Hva med å lage noe skikkelig digg, hjemmelaget godteri? Hjemmelagde fruktruller består av 100% frukt, men smaker faktisk som godis! Mango inngår selvfølgelig som en del av «fem om dagen», og disse passer fint som en liten snack eller som noe ekstra godt i nisteboksen på tur.

Til denne oppskriften trenger du kun to ingredienser og en god dose tålmodighet. Fruktrullene skal tørkes i ovnen noen timer, men du kan selvfølgelig gjøre andre ting mens de tørker. Ring en venn, få unna litt husarbeid, les en god bok eller lek med barna – det du har lyst til!

Hjemmelagde fruktruller med mango

Ingredienser:

  • Mango
  • Sitronsaft
  • Tålmodighet

Fremgangsmåte:

Bland mangokjøtt med litt sitronsaft (ca. 1 ss per mango) i en blender til en helt fin masse uten klumper. Fordel jevnt utover stekebrett med bakepapir. Jo jevnere du får det, jo bedre! Mangoen skal nå tørkes i flere timer. Det kan ta opptil 4-5 timer. Jeg (Maria) begynte med 50 ºC, men ble utålmodig og skrudde etterhvert opp til 75ºC. Det er mye fuktighet som skal ut, så åpne ovnsdøra av og til for å slippe ut damp. Pass på så ikke du brenner deg, særlig om du får hjelp til dette av barna. Når mangoen har fått en læraktig konsistens tar du den ut og ruller forsiktig fruktremser. Kos deg!

Visste du dette om mango?

Visste du at mango er en av verdens mest populære frukter? Det er ikke så rart, så godt som det smaker! Den er også en kilde til vitamin C, B-vitaminet folat og kostfiber som er bra for tarmen. Mango stammer fra India, og det finnes mange forskjellige varianter. Når du kjøper mango, så forsøk å finne en som er litt myk og fin i skallet. Når mangoen er myk er den spisemoden. Hvis du har kjøpt en hard og umoden mango kan du fremskynde modningsprosessen ved å oppbevare den i romtemperatur, gjerne sammen med tomater eller epler.

Klikk her for å finne flere oppskrifter fra Spis, Tren, Tenk.