Hvordan sette smarte mål for 2020? Les videre for å lære om SMARTe målsetninger!

SMARTe mål

Vi har nylig gått inn i et nytt tiår, og det er uten tvil noen som kommer til å sette seg hårete mål for 2020. Det er ikke slik at du ha nyttårsforsett, men nyttår kan være en fin anledning til å reflektere over hva som har vært og hva som kommer. Hvordan ønsker du å leve i 2020?

Og så er det jo slik at #livetskjer – det er ikke alt vi kan planlegge og kontrollere. Ha dette i bakhodet når du setter deg mål og jobber mot dem.

SMARTe mål er: spesifikt, målbart, attraktivt, realistisk og tidsbundet.

Målsetninger er noe av det første du vil lære om på kurs med Spis, Tren, Tenk. Vi jobber også med verdier, fordi vi vet at det er nyttig å forankre målsetningen i noe som virkelig er viktig for deg. Målet må vekke følelser! ❤

Les mer om våre kurs på www.spistrentenk.no – klikk her!

La oss ta et eksempel: mitt mål er at jeg vil stresse mindre i 2020!

Dette er et flott mål, men litt diffust. La oss se på det vi nevnte ovenfor her. Å stresse mindre er viktig for meg, fordi helse og familie er mine kjerneverdier. Mindre stress = bedre helse og mer overskudd til familien.

La oss så sette målet inn i SMART-modellen:
  • S: jeg skal sette av tid til en mindfullnessøvelse hver kveld. Jeg skal legge bort telefonen kl 22:00 søndag-torsdag. Og jeg skal sette av tid til fysisk aktivitet to ganger i uken.
  • M: jeg skal bruke habit tracker og gjøre en ukentlig check in med meg selv for å måle fremgang.
  • A: målet er attraktivt fordi det er forankret i mine verdier. Mindfulness roer meg ned etter en lang dag. Å legge bort telefonen kan være bra for søvnen, og god søvn vil gi mindre stress. Det også er velkjent at fysisk aktivitet kan bidra til å redusere stress.
  • R: jeg har satt meg oppnåelige og realistiske delmål, for å steg for steg komme dit jeg vil. Trening to ganger i uka er realistisk, mer enn det er en bonus!
  • T: disse delmålene skal jeg holde fast ved frem til påske. Ukentlig check in brukes til å evaluere. Ser jeg at dette går lekende lett, så setter jeg meg flere/mer avanserte delmål!
Ta en sjekk-inn med deg selv

Løpende innsjekker er noe vi bruker aktivt. Dette handler rett og slett om å sette av litt tid til å sjekke inn med deg selv – hvordan går det egentlig? Jobber jeg mot målene mine, eller ikke? Tar jeg gode valg for meg selv? En sjekk-inn er et nyttig verktøy når du jobber mot et mål!

Godt nyttår, og de beste ønsker for 2020!

Klem fra oss i Spis, Tren, Tenk