Har du lest dette innlegget om motivasjon? Les gjerne det først, for å lære litt om hva motivasjon egentlig er. Her følger vi opp med åtte motivasjonstips!

Motivasjonstips
  • Sosial støtte er vist til å være en nøkkel til å promotere fysisk aktivitet! Det har vist seg at mennesker som deler samme erfaringer og mål, kan ha en fordel ved å ha folk rundt seg som støtter og heier.
    Her er det verdt å nevne våre kurs og tilbud om oppfølging i gruppe ❤
  • Å skape nye vaner tar tid – begynn med de små grep og sett deg realistiske mål. For noen kan dette være å leke med barna sine, for andre kan det være å gå tur to dager i uken.
  • Delmål er viktig, men du kan også sette seg delmål som leder opp til et litt større mål – dette kan være å skulle fullføre et skirenn, løpe KK mila eller annet.
  • Test ut ulike aktiviteter! Er du ikke noe glad spinning, men du liker egentlig ganske godt å løpe? Så, gjør det! Gjør det du trives med av aktivitet, og ikke heng deg opp i hva andre gjør. Ved å teste nye aktiviteter, finner du kanskje en ny favoritt? Aktivitetsglede er noe vi fokuserer mye på i STT.
  • Ikke gi opp. Alle har dårlige dager hvor alt bare føles, ja, dritt. Og det er mer enn OK! Rist det av deg, og tenk heller på alt du har mestret og fått til.
  • Mestringsfølelsen er viktig. Å føle man har mestret en aktivitet eller trening kan gi stor betydning for din indre motivasjon. Derfor kan det være lurt å huske på at vi alle må starte et sted, har du aldri løpt 1 mil så senker du terskelen og setter deg delmål. Å mestre et delmål gir ny glød og en mestringsfølelse til å satse videre.
  • Tilhørighet kan som nevnt være en viktig faktor for mestring, annerkjennelse og indre motivasjon. Er det noen du kan trene med? Gå tur med? Eller prøve nye aktiviteter med? Kanskje det er lettere å være to når en skal prøve noe nytt, og være ute av komfortsonen sin.
  • Til slutt: Husk at du er GOD NOK som du er. Vi kan ikke alle være verdensmestre i alt, men vi kan alle være verdensmestre i å like oss selv.

//Melissa, treningsrådgiver.