Vi sier ikke nei takk til en deilig pastarett! Denne oppskriften på kremet pasta med kesam gir nok til to personer, men du kan gjerne doble den for å mette flere. Vi har i brokkoli, som inneholder både vitamin C og B-vitaminet folat. Visste du at brokkoli inneholder mer C-vitamin enn appelsiner, per 100 gram? Fantastisk grønnsak, som også smaker veldig godt! Kesam er en god proteinkilde, og gir kremet konistens og osteaktig smak. Stekt sopp bidrar med umami – smaken som er så viktig å huske på! Det kan være litt vanskelig å sette ord på hva umami er, men du merker det hvis det mangler. Velg gjerne fullkornspasta til denne retten. Den kan også lages glutenfri ved å bruke glutenfri pasta.

Kremet pasta med kesam

Ingredienser:
  • 200-300 g pasta
  • Ca. 200 g sopp
  • 1 brokkoli
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ss olivenolje
  • 1/2 boks kesam/kvarg naturell
  • Salt og pepper
  • Malt muskat (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:

Kok opp lettsaltet vann til pasta, og tilbered etter anvisning på pakken.

Varm 1 ss olivenolje i en stekepanne. Tilsett hvitløk, som du har finhakket eller presset med hvitløkspresse. Surr den et minuttstid. Tilsett sopp, og stek til soppen er myk og har sluppet en del vann.

Skyll brokkolien og kutt i mindre biter. Tilsett i stekepanna når soppen er ferdig stekt. Stekes 4-5 minutter, til brokkolien begynner å bli myk.

Hell av vannet når pastaen er ferdig kokt. Rør inn kesam, brokkoli og sopp. OBS: Kesam skal ikke kokes. Smak til med salt og pepper. Litt muskat er også veldig godt her!

Hva er kvarg?

Kvarg er en ferskost, altså en ost som ikke lagres eller modnes. Det har en del liketstrekk med tykk yoghurt som skyr, eller annen ferskost som hytteost/ cottage cheese. Kvarg er en god kilde til protein. I Norge selger Tine kvarg under merkevarenavnet Kesam.