I dag deler vi en oppskrift som passer perfekt både til grillmat og taco! Jordbærsalsa med avokado er enkelt, godt og fullt av gode stoffer som kroppen trenger. Visste du at jordbær er en god kilde til vitamin C? Avokado inneholder umettet fett og vitamin E. Både vitamin C og E er antioksidanter som beskytter cellene mot oksidativt stress.

Fun fact: I følge Store Norske Leksikon er jordbær en plante i rosefamilien!

Jordbærsalsa med avokado

Ingredienser

  • 2 avokadoer
  • 500 g jordbær
  • 1 lime
  • Litt frisk koriander

Del avokadoen i to og fjern steinen. Skrell den og kutt fruktkjøttet i terninger. Skyll jordbærene, fjern det grønne og kutt dem i mindre biter.

Bland forsiktig sammen i en bolle sammen med frisk koriander og saften av 1/2-1 lime. Server som tilbehør til taco eller grillmat, og kos deg!

Glad i å lage mat? Her finner du alle våre oppskrifter!

Salsa betyr saus på spansk, og brukes ofte om den litt spicy tomatsausen du har på fredagstacoen. Retten stammer fra Mexico og de andre landene i Mellom-Amerika. Det finnes ulike typer salsa, som kremet avokadosalsa (minner om guacamole), mangosalsa, salsa av mais, pico de gallo og mange andre varianter. Denne oppskriften på jordbær- og avokadosalsa er mild, med friskhet og sødme fra jordbærene. Vi synes den er kjempegod til sommerens grillmat, eller for å piffe opp tacoen litt!