Hjemmelaget tomatsuppe er nesten like enkelt som den fra pose, og det lille ekstra du legger inn av innsats får du igjen i den gode smaken ♥ Denne liker både voksne og barn! Og vi i STT digger oppskrifter som er både enkle, gode, billige og sunne.

Hjemmelaget tomatsuppe med basilikum

Ingredienser

  • 2 ss olivenolje
  • 1 hvitløksfedd
  • 3 ss tomatpurè
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 100 g soltørkede tomater eller 2 ss rød pesto
  • 1 l grønnsakskraft
  • 1/2 ts sukker
  • 1/2 ts salt
  • ½ potte frisk basilikum
  • 1 dl matfløte

Fremgangsmåte

Varm 2 ss olivenolje i en gryte. Finhakk hvitløken eller press den, og fres den ett minutts tid i oljen. Skyll basilikumblader i friskt vann. Ha alle ingrediensene unntatt fløte i gryta og kok opp. La det småkoke i 10 minutter. Ha i fløte og kjør suppen med stavmikser til den er jevn.

Serveringstips: med grove rundstykker, fullkornspasta, hardkokte egg, hvite bønner, røde linser og litt lettrømme.

Glad i å lage mat? Flere oppskrifter finner du ved å klikke her!