Hjemmelaget tomatsuppe er nesten like enkelt som den fra pose, og det lille ekstra du legger inn av innsats får du igjen i den gode smaken ♥ Denne liker både voksne og barn! Og vi i STT digger oppskrifter som er både enkle, gode, billige og sunne.
Hjemmelaget tomatsuppe med basilikum
Ingredienser
- 2 ss olivenolje
- 1 hvitløksfedd
- 3 ss tomatpurè
- 2 bokser hermetiske tomater
- 100 g soltørkede tomater eller 2 ss rød pesto
- 1 l grønnsakskraft
- 1/2 ts sukker
- 1/2 ts salt
- ½ potte frisk basilikum
- 1 dl matfløte
Fremgangsmåte
Varm 2 ss olivenolje i en gryte. Finhakk hvitløken eller press den, og fres den ett minutts tid i oljen. Skyll basilikumblader i friskt vann. Ha alle ingrediensene unntatt fløte i gryta og kok opp. La det småkoke i 10 minutter. Ha i fløte og kjør suppen med stavmikser til den er jevn.
Serveringstips: med grove rundstykker, fullkornspasta, hardkokte egg, hvite bønner, røde linser og litt lettrømme.
Glad i å lage mat? Flere oppskrifter finner du ved å klikke her!