Bakt frukt er helt nydelig, og perfekt som høstdessert. Når vi ovnsbaker frukten får den en god sødme, så søt at vi egentlig ikke trenger noe ekstra sukker. Jeg liker å servere den med hakkede nøtter, vaniljekesam og et dryss kanel. Så godt, og nydelig å kose seg med om høsten! Her kan du godt bruke norske råvarer som er i sesong nå, som eple, pære, plomme og bær. Kos deg med bakt frukt!
Bakt frukt – den perfekte høstdesserten
Ingredienser, per porsjon:
- 150 g frukt, som eple, pære, plomme, blåbær og bringebær
- Kanel
- 2-3 ss vaniljekesam
- 1 ss pistasjenøtter
Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen til 200ºC.
Skyll frukten. Kutt den i biter og skiver, og legg i en ildfast form. Smør formen med litt smør eller margarin om den ikke er non-stick. Strø litt kanel over frukten om du vil.
Frukten bakes midt i ovnen til den er myk, det tar ca. 30 minutter.
Server frukten mens den fortsatt er varm, sammen med litt vaniljekesam og hakkede nøtter.
Glad i å lage mat? Flere oppskrifter finner du ved å klikke her!