En varmende og høstlig suppe med mild smak av gresskar og krydder ♥️ Gresskarsuppe passer ekstra godt rundt månedsskiftet oktober/november. Kos deg med godteri på Halloween, og så kan du kanskje servere en oransje halloweensuppe i tillegg? Det passer jo perfekt!

Visste du at det finnes ca. 20 typer gresskar? Alt fra små pyntegresskar til verdens største på over 1000 kg!

Søtpotet og gresskar er forresten en super kilde til beta-karoten, som blir til vitamin A i kroppen.

Les mer om gresskar hos Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Gresskarsuppe

Ingredienser:

  • 1,5 kg gresskar (vekt med skall): flaskegresskar/butternut squash eller hokkaido
  • 1 gulrot
  • 1 søtpotet 250g
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • 1 boks kokosmelk
  • Ca. 1 l grønnsakskraft*
  • Olivenolje
  • Salt og pepper
  • Sitronsaft
  • Ristede gresskarfrø
  • Tilbehør: Rundstykker eller godt brød, gjerne fullkorn. Evt. kokte egg.

*Hvis ikke du har kraft kan du bruke buljong. Blandingsforholdet mellom buljong og vann står vanligvis oppgitt på pakken.

Fremgangsmåte:

Kutt gresskaret i 4 store biter. Fjern frøene og skrell med en kniv. Skrell søtpotet og gulrot. Kutt grønnsakene i terninger. Finhakk chili og hvitløk. Varm opp 2 ss olivenolje i en stor kjele. Surr hvitløk og chili et par minutter. Tilsett grønnsakene og kokosmelk. Fyll på med kraft til det dekker grønnsakene. Kok opp og la det småkoke til gresskaret er mørt.

Kjør suppa jevn med stavmikser. Smak til med salt, pepper, chilipulver og sitronsaft. Litt ingefær er også digg! Server gjerne med ristede gresskarfrø og grove rundstykker.

Kos deg!

//Maria, ernæringsrådgiver

Glad i å lage mat? Her finner du alle våre oppskrifter!