Lag noe digg i helga med denne oppskriften på daddelkuler med moccasmak! En skikkelig treat for noen som er glad i smaken av sjokolade og kaffe (som oss!). Dadler er søte og gode, nesten karamellaktige. De inneholder mye kostfiber og er en kilde til kalium. Mocca daddelkuler passer perfekt med en kopp kaffe. Håper det smaker!

Daddelkuler med moccasmak
Ingredienser:
  • 10-15 dadler
  • 1 ss kokosolje, smeltet
  • 2 ss kakaopulver + litt til pynt
  • En klype flaksalt
  • 4 ss havregryn eller hakkede nøtter
  • Knuste kaffebønner eller 1 ts frysetørret kaffepulver som Nescafé
Fremgangsmåte:

Del dadlene i to og fjern steinen, hvis ikke du har kjøpt dadler uten sten. Ha dadler, smeltet kokosolje, kakaopulver og bittelitt salt i en food-processor og kjør det til en jevn masse. Bland så inn havregryn eller hakkede nøtter og kaffepulver.

Nå skal du lage selve kulene. Hvis massen er for løs hjelper det å frtse den i noen minutter. Med våte hender ruller du daddelkuler med håndflatene. Som pynt kan du rulle dem i kakaopulver.

Legg kulene på bakepapir eller matpapir, og sett dem kaldt minst en halv time. Oppbevares kjølig frem til servering, helst i frysen. I romtemperatur blir de raskt myke og klissete.

Som medlem hos Spis, Tren, Tenk får du tilgang til flere fristende oppskrifter.