Pai er godt til middag, men det er også helt nydelig til lunsj. Ta gjerne med kald pai i nisteboksen, kanskje sammen med blandet salat? Denne oppskriften på brokkolipai er næringsrik og smaker kjempegodt. Med fullkorn, egg og brokkoli blir den en kilde til mange vitaminer og mineraler, samt fullverdig protein og kostfiber. Den metter godt og gir påfyll til kroppen!

Brokkoli har et høyt innhold av vitamin C og vitamin K, mens egg er rike på protein, vitamin A, D og E, folat og jern.

Brokkolipai

Ingredienser
  • 50 g siktet hvetemel
  • 150 g sammalt hvetemel
  • 125 g smør
  • 2 ss vann
  • Salt og pepper
  • 1 stk brokkoli
  • 6 egg
  • 4 ss crème fraîche
  • 50 g ost

Du kan også bruke speltmel, dersom du foretrekker det.

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 200 grader.

Bland sammen mel, smør, vann og 0.5 ts salt. Trykk ut deigen i en paiform, og stikk små hull i den ustekte paibunnen med en gaffel. Forstekes i cirka 12 minutter på 200 grader.

Tips: Paibunnen kan gjerne lages på forhånd.

Skyll brokkolien og kutt den i mindre biter. Bland sammen egg, crème fraîche, 0.5 ts salt og 0.5 ts pepper. Legg brokkolibitene i den forstekte paibunnen, og hell over crème fraîche-blandingen. Sett paien på nedreste rille i ovnen. Stekes på 180 grader i cirka 35.40 minutter. Etter 25 minutter kan du ha på revet ost.

Smaker like godt varm som kald!

Flere oppskrifter finner du her.