Lyst på en frisk og god blåbærsmoothie? Dennne både smaker godt og gjør godt! Blåbær er kjent som en kilde til antioksidanter som vitamin C og vitamin E, samt B-vitaminet folat.  I tillegg smaker det jo helt nydelig! Antioksidantene C-vitamin og E-vitamin beskytter cellene mot oksidativt stress. Vitamin C øker også opptaket av jern fra andre matvarer, så det er jo en supert tips. Alle frukt, bær og grønnsaker inneholder kostfiber, som blant annet er mat for de gode tarmbakteriene 🙂

Det er smart å spise fargerikt! Plantenes fargestoffer er ofte antioksidanter, og dette gjelder i blåbær. Antocyaniner (fargestoffene) er en antioksidant og kan øke effekten av vitamin C. Les mer om det hos Bramat.no her.

Blåbærsmoothie

Ingredienser:

  • 200 g frosne blåbær
  • 4-5 ss naturell yoghurt
  • Juice, gjerne eple
  • Saften av 1/2 lime

Fremgangsmåte:

Ha blåbær i en blender og fyll på med juice til det nesten dekker bærene. Ha i 4-5 spiseskjeer yoghurt og en skvis limesaft. Kjør det i blenderen til blåbærene er most og smoothien er godt blandet.

Glad i å lage mat? Her finner du flere oppskrifter fra STT!

Kanskje du er så heldig å ha fryste blåbær som du har plukket selv? Når du bruker importerte, fryste bær anbefales det at bærene får et oppkok på minst et minutt før du spiser dem. Dette for å ta knekken på bakterier og virus som kan finnes i bærene. Det er ikke alle som er klar over dette! Hvis du vil være på den sikre siden kan du gi bærene et oppkok, for så å fryse dem ned like etterpå. Les mer om det hos Mattilsynet her.