Har du prøvd å lage bananpannekaker til frokost? Det er helt nydelig! 🙂 I denne oppskriften på bananpannekaker med cottage cheese er det både gode proteinkilder (cottage cheese og egg), samt fullkorn, og fiber fra havre og banan. Ingrediensene bidrar også med vitaminer og mineraler, og – kanskje viktigst av alt – god smak!

Bananer er i følge Frukt.no en av våre eldste kulturplanter, som har blitt importert til Norge siden 1905. Banan er en kilde til kalium og vitamin B6, og kostfiber som er bra for tarmen! Visste du at bananer ikke bør oppbevares i kjøleskap? Da er det bedre å ha dem på kjøkkenbenken, men ideelt sett skal de oppbevares rundt 12-14°C. Bananpannekaker med cottage cheese er en super oppskrift dersom du har brune og myke bananer som trenger å brukes opp. Ikke kast dem, lag heller bananpannekaker!

Bananpannekaker med cottage cheese

Ingredienser:

  • 0,5 dl matolje eller smeltet smør
  • 1,5 dl lettmelk
  • 1 dl cottage cheese
  • 2 egg
  • 1 moden banan
  • 1 dl siktet hvete- eller speltmel
  • 2 dl havremel*
  • 1 ts sukker + 1 ts vaniljesukker
  • 2 toppede ts bakepulver
  • 1 strøken ts salt
  • Olje eller smør til steking

* Har du ikke havremel? Kjør havregryn i blender!

Fremgangsmåte

Bland olje/smeltet smør, melk, cottage cheese, egg og banan. Kjør dette i blender eller kjøkkenmaskin til en så å si klumpfri røre.

Bland så inn mel, sukker, vaniljesukker, bakepulver og salt.

Stej små lapper, eller «amerikanske pannekaker» og kos deg!

Glad i å lage mat? Se alle våre oppskrifter her!