Dette bananbrødet burde kanskje kalles banankake, fordi det er søtt og deilig krydret. Vi har til og med litt sjokolade i! Bananbrød er en skikkelig energibombe, som passer perfekt i forbindelse med tur og trening. Hva med å ta med et stykke i nisteboksen? Denne oppskriften på bananbrød er vegansk, og egner seg dermed om du ikke tåler egg eller melk. Bruk gjerne godt modne bananer, som har begynt å bli skikkelig brune. Ofte er de helt fine på innsiden!

Bananbrød – vegansk

Ingredienser
  • 3 modne bananer + 1 til pynt
  • 0,5 dl nøytral matolje
  • 0,5 dl plantemelk
  • 1 ss chiafrø eller knuste linfrø, eller 1 ts fiberhusk
  • 4 dl mel
  • 1 dl havregryn, små lettkokte
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts kanel
  • 0,5 ts muskat
  • 0,5 ts nellik
  • 1 ss bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 50 g hakket sjokolade
  • En neve hakkede pekan- eller valnøtter

Bruk gjerne en blanding av grovt og fint mel. Her passer det med hvete eller spelt.

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180ºC.

Skrell bananene og mos dem med en gaffel eller det du har tilgjengelig. Bland sammen alt det tørre i en annen bolle. Bland så sammen alle ingrediensene. Hold av litt hakket sjokolade og en banan til topping. La røren stå og svelle 10-15 minutter. Hell røren i en smurt brødform og topp med sjokolade og den siste bananen. Stekes på 180ºC, på nederste rille, i cirka 45 minutter. La bananbrødet avkjøles litt før du skjærer i det.

Perfekt sammen med en kopp te eller kaffe!

Banan er en kilde til karbohydrater, som gir rask energi. I bakverk gir det deilig sødme, og om man baker uten egg bidrar det som bindemiddel. Dette bananbrødet blir saftig og godt! Banan inneholder blant annet kalium og vitamin B6, samt kostfiber. Kostifber er blant annet godt for tarmbakteriene og fordøyelsen.