Søtpotet, fetaost og grønnkål er en utrolig god smakskombinasjon! Visste du at grønnkål har sesong om høsten og vinteren her i Norge? Denne grønne planten er rik på betakaroten (vitamin A) og vitamin C. Søtpotet er også en liten betakaroten-bombe, mens fetaost bidrar med proteiner. Vi har også i deilig avokado og pinjekjerner! Lun salat er skikkelig godt til lunsj. Denne passer som lunsj for to personer, eller tilbehør for flere.
Lun salat med søtpotet, fetaost og grønnkål
Ingredienser:
- Ca. 400-500 g søtpotet
- 150 g grønnkål
- 1 liten avokado
- 1 ss pinjekjerner uten salt
- 2 ss nøytral matolje
- Salt og pepper
- 150-200 g naturell fetaost
Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen til 225ºC over- og undervarme.
Skrell søtpoteten og kutt den i terninger. Bland disse med 1 spiseskje olje og 1/4 ts salt. Bakes midt i ovnen på 225ºC over/undervarme i cirka 25 minutter, eller til søtpoteten er helt myk.
Grønnkålen skylles og strimles, hvis ikke du kjøper den som er klar til bruk. Ha den i en plastpose sammen med 1 ss olje og 1/4 ts salt. Lukk posen med litt luft inni (som en ballong), og rist godt slik at oljen fordeler seg på kålen. Kutt avokado i litt store terninger.
Ta ut brettet med bakt søtpotet når den er myk. Legg over avokado, grønnkål og pinjekjerner. Sett det inn i ovnen og skru på vifte, gjerne med grillfunksjon. Følg godt med! Her kan det bli svidd. Ta ut brettet når kålen ser sprø ut. Det tar vanligvis under 5 minutter.
Smuldre over fetaost og kos deg!
Som medlem hos Spis, Tren, Tenk får du tilgang til flere fristende oppskrifter.