Middag på 15 minutter? Se her! Vi har laget en kremet, grønn ertesuppe med avokado. Erter er rike på fiber og en kilde til vegetabilsk protein. Avokado er rik på umettet fett. I tillegg inneholder de vitaminer og mineraler. Suppen smaker kjempegodt, og er god som lunsj eller forrett. Du kan også servere den som middag med for eksmpel nystekte rundstykker og egg. Oppskriften rekker til to porsjoner, eller flere små porsjoner (som forrett). Bon appétit!

Kremet ertesuppe med avokado
Ingredienser:
  • 6 dl kraft eller buljong
  • 1/2 dl matfløte
  • 400 g grønne erter, frosne
  • 1/2 avokado
  • 1 fedd hvitløk
  • Salt & pepper
  • 1 sitron
Fremgangsmåte:

Kok opp buljong/kraft og fløte. Du kan bruke vann iblandet grønnsaksbuljong. Kutt avokado i biter og finhakk eller press hvitløken. Når det koker tilsetter du erter, avokado og hvitløk. Kok opp igjen, og la det putre i 2-3 minutter. Ikke kok for lenge, da mister du den friske grønnfargen.

Kjør suppen glatt med stavmikser. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Server gjerne med egg og grovt brød eller rundstykker.

Tips: ha i litt ekstra hvitløk om du liker det. Smaksett gjerne med chili eller mynte!

Som medlem hos Spis, Tren, Tenk får du flere fristende oppskrifter! 🙂